Wanneer u meerdere wc’s in uw woning heeft, maakt u zich waarschijnlijk niet al te druk wanneer er eentje verstopt zit. U kunt immers gewoon de andere wc nog gebruiken, dus een loodgieter is niet noodzakelijk. Toch wilt u waarschijnlijk dat de verstopping snel verholpen wordt. Maar hoe doet u dit zonder een loodgieter in te schakelen?

Klerenhanger

Voor het ontstoppen van het toilet in uw badkamer kunt u een rubberen ontstopper gebruiken. Wanneer dit niet werkt, kunt u gebruikmaken van een klerenhanger. Deze trekt u los, alvorens u een doek om het uiteinde wikkelt. Vervolgens draait en duwt u met de klerenhanger in de afvoer om deze te ontstoppen.  Gelukt? Dat scheelt u dan weer in de kosten voor een loodgieter.

Afwasmiddel in plaats van loodgieter

Mocht dit niet werken, dan kunt u ook wat afwasmiddel in het toilet spuiten en er vervolgens heet water achteraan spoelen. Het afwasmiddel zorgt ervoor dat aanslag verdwijnt uit de afvoer. Hierdoor kunt u het toilet in uw badkamer weer normaal gebruiken en hoeft er geen loodgieter bij te komen.

Loodgieter helpt

Krijgt u het zelf niet voor elkaar? Dan doet u er goed aan een loodgieter in te schakelen. Mogelijk is de verstopping hardnekkiger dan gedacht. Wilt u tips hebben om de afvoer van uw toilet schoon te houden? Vraag dit gerust aan de loodgieter. Hij kan ook vertellen hoe u voortaan zelf een verstopping kunt verhelpen.