Het verwarmen van een huis brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Om de verwarming op de juiste temperatuur te krijgen moet de CV ketel namelijk een grote hoeveelheid gas verbruiken. Veel mensen verwachten dat op dit proces niet bespaard kan worden. Volgens de loodgieter is dit echter niet het geval. In dit artikel deelt de professional daarom drie tips waarmee je kunt besparen op de kosten voor het verwarmen van uw huis.

Zuinigere ketel aanschaffen

Voor het toepassen van alle drie tips van de loodgieter is eerst een investering noodzakelijk. Wanneer u met een tip echter een grote besparing op de verwarming kan realiseren dan is de investering binnen afzienbare tijd terugverdiend. Een tip is bijvoorbeeld het aanschaffen van een nieuwe zuinigere ketel. Dit is een flinke investering. Gebruikt u echter nog een oude CV ketel in uw woning dan kan een zuinige HR ketel honderden euro’s per jaar opleveren. Binnen een paar jaar heeft u het aankoopbedrag van de nieuwe ketel terugverdiend en geniet u nog altijd van de lagere kosten voor de verwarming.

Zonneboiler laten installeren

Mocht je besluiten om een nieuwe CV ketel aan te schaffen. Koop dan een combiketel waar ook een zonneboiler op aangesloten kan worden. Een zonneboiler is namelijk een zeer slimme investering. Het is een toepassing die zonne-energie om kan zetten in warm water. Door gratis energie van de zon te gebruiken bij het verwarmen van water bespaard u op de gasrekening. De loodgieter kan een zonneboiler voor u installeren.

Woning beter isoleren

Het beter isoleren van een woning is een andere tip van de loodgieter waarmee je kan besparen op de kosten voor de verwarming. Veel warmte ontsnapt namelijk uit de woning waardoor je meer energie verbruikt dan noodzakelijk is. Door de woning beter te laten isoleren door een loodgieter kan daarom ook een besparing gerealiseerd worden. Dakisolatie en spouwmuurisolatie zijn twee zeer effectieven manieren van isoleren.